Totalul afișărilor de pagină

joi, 16 februarie 2012

Gin Tonic

                                    Bauturi Alcool & Mix

Termeni Tehnici:
  • Alcool = distilat obtinut din struguri,cereale ,fructe,trestie de zahar.
  • Tarie = unitatea de masura a continutului de alcool ;  impartit la doi reprezinta  % de alcool fata de volumul total..
  • Imbatranire = este un grad al calitatii. ( alcoolul nu se invecheste in sticla, un Chivas Regal invechit in butoi de 12 ani ramane la 12 ani indiferent cati ani il tinem in sticla.
  • Renume = alcoolul sa fie de minim 4ani si tarie 100 ( 50% alcool )
Premium = este produsul de varf si cel mai scump (are peste 6 ani vechime si/sau peste 90 tarie ( 45 % alcool )
Exista 5 clase majore de bauturi alcoolice :
  1. bauturi foarte tari    ( votka, whisky )
  2. brandy (cognac, metaxa )
  3. cordial ( liqueur )
  4. bere ( blonda si bruna )
  5. vin ( alb,rosu,rose )

Multe dintre bauturile cunoscute si apreciate de consumatori contin bautura alcoolica si un mix nealcoolic.In prezent ,mai mult de jumatate din bauturile alcoolice vandute fac parte din aceasta grupare.Scopul principal este de a atenua din taria alcoolului. Exemple de mix-uri nealcoolice:
  • cola, fanta, cafea, frisca, apa.
  • suc de grapefruit,suc de portocale, suc de rosii,suc de ananas,nectar.
  • etc
Gin&Tonic
Unele combinatii au istorioare nostime legate de aparitia lor.Ginul este un distilat din cereale care isi primeste aroma specifica de la fructele de ienupar si alte fructe de padure.Toate etichetele sticlelor de GIN au inscris cuvantul dry (sec) pentru ca Ginul nu are pic de dulceata.
Bautura Gin & Tonic este originala din India aflata sub administratie britanica.Trupele britanice erau obligate sa ia zilnic o doza de medicament chinina pentru a se proteja impotriva ingrizitoarei boli ce se numeste malarie.Pentru a atenua din gustul amar al chininei soldatii o luau cu apa si zahar ,iar acest amestec a devenit cunoscut sub numele de Indian Quinine (chinina indiana ) sau Indian Tonic Water (apa tonica indiana) Nu a durat mult pana ce inventivele trupe britanice au adaugat medicamentului baututa lor favorita GINUL

Marci celebre de Gin:
- Seagram's
-Gordon's
-Beefeater
-London Dry
-Bombay
-etc.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu