Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 18 februarie 2012

Muzica veche - azi Pussycat

Porumbelul Pacii


"Si porumbelul s-a intors la el, spre seara si iata avea in ciocul sau o ramura verde de maslin. Atunci a cunoscut Noe ca s-a scurs apa de pe  fata pamantului"
Biblie- Facerea 8,11.
Fara indoiala, inca din vremuri Biblice, se crede ca vestea sfarsitului marelui potop, a fost adusa de un singur porumbel, care aducea in cioc, o ramura verde de maslin.
Mai tarziu,imaginea plina de viata a acelui porumbel a devenit simbolul pacii in lumea intreaga.

vineri, 17 februarie 2012

Internet Cafe..

Un pusti vine revoltat de la scoala si ii spune tatalui sau ca acolo il pun sa invete numai inutilitati.Tatal il intreaba uimit:
-Cum adica?
-Pai ,la istorie, ne pune sa memoram niste ani: 1848/1877-1878/1907/1944/1989,cica sant importanti!
-Altceva...
-Pai, la geografie, tot asa, trebuie sa retinem tot felul de denumiri,ca de exemplu: Carpatii "Scurburii" , Stramtoarea "Fosfor" si Dardanele,de parca mi-ar folosi la ceva chestiile astea ! Daca ma intreaba careva, merg repede la un Intenet Cafe,dau un search pe Google si aflu ....Simplu, nu ?
-Da ,fiule ,da' sa zicem ca iesi si tu cu o fata, si cum va tineti voi asa de mana, ea te intreaba ce inaltime are varful Chomolugma ?
-Nu-i problema ! Merg repede la un Internet Cafe, ca-i deschis non-stop,dau search pe Google,aflu si ma intorc sa-i spun...
-Da,da' pana te intorci tu sa-i spui ca are 8848 m s-ar putea sa o gasesti ocupata !
-Cu cine ?
-Pai,tot cu un prost asa ca tine,da' care are lap-top !

joi, 16 februarie 2012

Gin Tonic

                                    Bauturi Alcool & Mix

Termeni Tehnici:
  • Alcool = distilat obtinut din struguri,cereale ,fructe,trestie de zahar.
  • Tarie = unitatea de masura a continutului de alcool ;  impartit la doi reprezinta  % de alcool fata de volumul total..
  • Imbatranire = este un grad al calitatii. ( alcoolul nu se invecheste in sticla, un Chivas Regal invechit in butoi de 12 ani ramane la 12 ani indiferent cati ani il tinem in sticla.
  • Renume = alcoolul sa fie de minim 4ani si tarie 100 ( 50% alcool )
Premium = este produsul de varf si cel mai scump (are peste 6 ani vechime si/sau peste 90 tarie ( 45 % alcool )
Exista 5 clase majore de bauturi alcoolice :
  1. bauturi foarte tari    ( votka, whisky )
  2. brandy (cognac, metaxa )
  3. cordial ( liqueur )
  4. bere ( blonda si bruna )
  5. vin ( alb,rosu,rose )

luni, 13 februarie 2012

BUCURESTI-prezentare generala-

  • 033 Bucuresti este Capitala Romaniei si,in acelasi timp,cel mai mare si important oras din tara.Numele isi are originea intr-o veche legenda romaneasca despre ciobanul BUCUR care si-ar fi asezat intre coline stana de oi.Orasul este traversat de doua rauri:Dambovita si Colentina (ultimul formeaza o salba de lacuri,majoritatea inconjurate de parcuri.Desi este asezat intr-o zona de campie,Bucurestiul este dominat de o serie de coline:Dealul Cotroceni,Dealul Spirii,Dealul Mitropoliei sau Dealul Radu Voda.Populatia depaseste 3 milioane,iar clima este temperat-continentala. Dezvoltarea economica ia amploare in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu (1688-1714) Secolul al XVIII-lea esta marcat de dominatia Fanariotilor-domnitori de origine greaca,provenind din cartierul Fanar din Istambul.In aceasta perioada se dezvolta breslele,iar numarul negustorilor creste din ce in ce mai mult.Apar noi institutii publice ,hanuri,fabrici si magazine.Majoritatea strazilor din zona Lipscani poarta numele breslelor de odinioara-Gabroveni,Selari,Sepcari,Blanari,Bacani,Zarafi sau Cavafi.O data cu unirea Tarii Romanesti cu Moldava,sub conducera lui Alexandru Ioan Cuza, pe 24 ianuarie 1859 Bucurestiul devine Capitala Principatelor Romane.Orasul este martor al unor evenimente importante -formarea primului guvern national,condus de Barbu Catargiu (1862),crearea Primariei(1864),incoronarea primului Rege al Romaniei,Carol I de Hohenzollern(1881).Aceasta perioada constituie un reper decisiv pentru noul stil arhitehtonic al Bucurestiului-care incepe sa se prefigureze drept MICUL PARIS al Europei orientale...in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial,Bucurestiul sufera distrugeri datorate bombardamentelor.Pe 30 decembrie 1947,Palatul Regal este martorul abdicarii fortate a regelui Mihai de Hohenzollern.In aceeasi zi Romania este proclamata republica si intra in sfera de dominatie a Uniunii Sovietice.
  • 1808: negustorul Manuc Bey construieste Hanul lui Manuc (vezi poza) aici se va semna la 1812 Tratatul de la Bucuresti dintre Rusia si Turcia.
  • 1848: pe Dealul Spirii are loc o sangeroasa batalie intre armata otomana si pompierii romani.
  • 1854: este inagurata Gradina Cismigiu.
  • 1857: Bucuresti primul oras din lume care introduce iluminatul cu petrol lampant.
  • 1860: incepe pavarea strazilor cu piatra cubica ,in locul bolovanilor de rau.
  • 1868: este inagurata Casa Capsa -una dintre primele cofetarii si restaurante moderne din Europa,loc legendar de intalnire a protipendadei bucurestene.
  • 1872: se da in exploatare prima linie de tranvai cu cai (tramcar) retrase din circulatie in 1929.
  • 1872: se inaugureaza Gara de Nord (denumita atunci Gara Targovistii) si se da in exploatare linia ferata Bucuresti-Ploiesti.
  • 1882: seintroduce iluminatul electric.
  • 1888: este inaugurata cladirea Atheneului Roman -donatii publice ,al carei slogan era ,,dati un leu pentru Atheneu,,.
  • 1893: este construit Palatul Cotroceni ,inconjurat de un parc cu vegetatie bogata.
  • 1900: se da in functiune Palatul Postelor,azi Muzeul National de Istorie a Romaniei.

sâmbătă, 11 februarie 2012

Da...Yes...Ok..

Spune NU drogurilor!\ Sa pastram Romania curata!

CARTOFUL


..Cartoful (leguma tuberculifera) este original din America de Sud,constituie un valoros produs alimentar,furajer si industrial.Acesta reprezinta partea subterana,carnoasa,ingrosata,a plantei cu acelasi nume ,in care sau acumulat substante de rezerva,in special amidon. El a fost adus in Europa de catre spanioli,si mult timp din cauza formei si a continutului ridicat de solanina din coaja ,era considerat chiar otravitor.Solanina se gaseste in toate organele plantei ,indeosebi in jurul ochilor cartofilor, de aceea se recomanda ca tuberculele incoltit sa fie bine curatat si mai adanc in jurul ochilor.Italienii, in trecut foloseau cartofii numai pentru hrana porcilor,iar in Germania erau acceptati ca hrana doar pentru puscariasi.Ideea ca tuberculii de cartofi, nu sant otravitori si ar putea constitui un aliment principal pe timp de foamete, a avut-o farmacistul francez Antoine Augustin Parmentier si astfel atat in Europa (si nu numai) cartoful a devenit cel de-al patrulea aliment de baza al populatiei lumii,alaturi de grau,porumb si orez.Revenind la zilele noastre, cartoful se intrebuinteaza la multiple preparate culinare (supe,ciorbe,mancaruri,pireuri,budinci, prajiti etc) atat in bucataria comuna ,cat si in bucataria dietetica.Preparat sub orice forma are gust placut,se digera usor si este foarte hranitor.Cateva din micile secrete ale gospodinelor: Cartofii curatati,taiati marunt si tinuti mai mult timp in apa rece ,pierd complect vitamina C. Fierti in coaja si mai ales copti,cartofii sant mult mai hranitori decat pregatiti in alt mod. Cartofii mari se vor coace mai repede in cuptor daca vor fi perforati in lungime..acest horn va induce caldura prin mijlocul cartofului. Inainte de a aseza cartofii in cuptor ,acestia vor fi bine spalati,stersi cu un prosop si unsi cu putin ulei.Se vor coace fara sa li se deterioreze coaja si aceasta va fi mai crocanta.

marți, 7 februarie 2012

Preturi medicale...PRIVATE

MEDLIFE
  1. Consultatie............................100lei
  2. Ecografie abdominabila.........170lei
  3. RMN coloana vertebrala.......500lei
  4. Nastere.................................2500-120.000lei
REGINA MARIA
  1. Consultatie.............................................50lei
  2. Abdominoplastie (Arcul de Triumf).........7500lei
  3. Rinoplastie totala (Arcul de Triumf).........7600lei
  4. Ecografie abdominala..............................125lei
  5. RMN coloana vertebrala.........................660lei
SANADOR

  1. Consultatie.......................................95-150lei
  2. Hemoleucograma..............................25lei
  3. Glicemie............................................8lei
  4. Sumar Urina......................................9lei
  5. Ecografie abdominala.........................210lei
  6. Zi spitalizare.......................................500-760lei
......deh ! fiecare cu...preturile lui..
(sursa:RL-Ghidul Spitalelor si clinicilor private)

duminică, 5 februarie 2012

F M C G

                                           Fast Movieng Consumer Goods -FMCG-
...in traducere libera ,marii comercianti internationali si micile mini-marketuri de cartier pierd clienti in fiecare zi, fiindca acestia i-si cumpara LAPTELE si mai nou OUALE de la automate.


                                                                                                                                                                                 

vineri, 3 februarie 2012

Babe Celebre



Va mai aduceti aminte,de povestile copilariei unde BABA cea rea si urata, era o faptura hada,ursuza un personaj negativ,...cred ca da ...numele lor Baba Cloanta, Baba Harca, Baba Oarba, Baba Dochia...pai sa le descriem :
In afara sensului de femeie batrana, cuvantul BABA este cunoscuta intotdeauna de atribute peiorative de genul ,,cotoroanta,, ,,hoasca,, talpa iadului,, ,,harca,.etc
BABELE fiinte ale dracului erau pricepute,doftoroaie vestite,sfatuitoare dar si vrajitoare,cu care era bine sa nu ai de a face.
De asemenea erau niste femei urate,batrana fara varsta,cu dinti lungi si colti ca grebla,cu par rar si lung pana la pamant,cu ochii rosii ca focul care ii joaca in cap ca niste felinare,batute de vant,nu stau locului o clipa.
In diverse traditii folclorice ,babataie hidoasa,acra,chioara si cocarjata...................va las pe voi cei care poate cititi in continuare sa mai adaugati, la comentarii.

miercuri, 1 februarie 2012

Proverbe

De-ar sti omul ce-ar pati,dinainte s-ar pazi.
Zadarnic bati la poarta pe care nu iti este dat sa intri!
Cunoastete pe tine insusi!
Dreptatea iese ca untdelemnul la suprafata apei.
Mai bine sarac si cinstit decat bogat si huiduit.
Incetul cu incetul departe ajungi.
Vorba dulce mult aduce.
Lenea e cocoana mare,care n-are de mancare.
Prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul.
Camasa e mai aproape de piele decat haina.
Sa nu vorbesti de funie in casa spanzuratului.
Gura pacatosului adevar graieste.
Masoara de trei ori si taie o data!
Nu pune carul inaintea boilor!
Nu vinde pielea ursului din padure!
Ce poti face singur nu astepta de la altii!
Nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma